ARTSphera.com.ua продажа и покупка произведений искусства картин работ мастеров

Русский Украинский Английский Немецкий Французский
Зарегистрировано: [1975] мастеров, [365] посетителей.
Опубликовано: [32817] работ.

Поиск по:
RSS feed
Последние новости
Музей азиатского искусства Crow демонстрирует современную японскую керамику
Первая персональная выставка новых произведений художника Яна-Оле Шимана в Касмине открылась в Нью-Йорке
Выставка посвящена голове как мотиву в искусстве
МоМА получает большой подарок от работ швейцарских архитекторов Herzog & de Meuron
Выставка отмечает Андреа дель Верроккьо и его самого известного ученика Леонардо
Последние статьи
«Где командовали высшие существа: Генрих Нюссляйн и друзья» открывается в галерее Гвидо В. Баудаха
Новая экспозиция Высокого музея посвящена искусству южных backroads
Выставка в Глиптотеке предлагает скульптурную одиссею 1789-1914 годов
Первая большая ретроспектива американского фотографа Салли Манн отправляется в Хьюстон
Tate Modern открывает крупную выставку работ пионерской художницы Доротеи Таннинг
Neo-Op: выставка Марка Дагли открывается в галерее Дэвида Ричарда
Выставка новых работ американской художницы Кэтрин Бернхардт открывается в Ксавье Хуфкенс
Вид искусства
Живопись(22953)
Другое(3334)
Графика(3261)
Архитектура(1969)
Вышивка(1048)
Скульптура(617)
Дерево(445)
Куклы(302)
Компьютерная графика(281)
Художественное фото(273)
Дизайн интерьера(254)
Церковное искусство(196)
Народное искусство(193)
Бижутерия(119)
Текстиль (батик)(107)
Керамика(105)
Витражи(103)
Аэрография(74)
Ювелирное искусство(66)
Фреска, мозаика(64)
Дизайн одежды(61)
Стекло(57)
Графический дизайн(38)
Декорации(26)
Лоскутная картина(14)
Флордизайн(9)
Пэчворк(4)
Бодиарт(3)
Плакат(2)
Ленд-арт(2)
Театр. костюмы(0)
День рождения
Tatiana Suvorova
Александр Кишко Николаевич
Віталій Запісецький Олексійович
Денис Губарев Викторович
Елена Черная Multik
Задорожный Богдан Валентинович
Кольба Сергей Алексеевич
Ксения Погуляй Александровна
Мария Грицутенко Александровна
Сергей Стругов Васильевич
Полезные ссылки
Ежевика - товары для рукоделия
Облако тегов
Система Orphus


Написал новость: Opanasenko

Девід Цвірнер відкриває виставку картин Тамуни Сірбіладзе


Девід Цвірнер представляє виставку картин Тамуни Сірбіладзе (1971–2016) у верхній кімнаті в лондонському районі галереї. Включаючи роботи з усієї своєї кар'єри, ця виставка надає висвітлюючий огляд єдиного і життєвого творчості Сірбіладзе.

Народившись у Тбілісі, Грузія, Сірбіладзе відвідував державну Академію мистецтв країни, а потім продовжив навчання в Академії образотворчих мистецтв у Відні та школі образотворчого мистецтва Слейд у Лондоні. В інтересах традиційних підвалин її ранньої освіти в радянській республіці та лібералізму її пізнішого навчання її твори характеризуються сміливим ставленням до форми і світла і іконоборчим підходом до стилю і предмету. Більшість полотен художника коливаються між абстракцією і конфігурацією, причому жваві штрихи дозрівають з виразним і символічним значенням.

Сирбіладзе глибоко займався представництвом жінок в історії мистецтва, як як суб'єктів, так і самих художників. Незважаючи на те, що жіноче тіло часто виявляється в стані нещастя в своїй роботі, або займає різноманітні вразливі й неоднозначні пози, вона наполягала, що вона намалювала «світло і радісні [жінки], наповнені пиканням життя і веселощів». Її невтішний підхід став виглядати як вид помсти, спрямованої на канон, в якому домінують чоловіки, і віддалення від автобіографічної тенденції деяких жінок-художників.

Частина серії квадратних форматів, два-два-метрові картини, розпочаті в середині 2000-х років, Flavonal (2003), є яскравим прикладом побічних, анімованих композицій Сірбіладзе. Жіноча фігура - помітна насамперед її довге чорне волосся - зливається з безліччю невизначених форм в зелених, червоних, фіолетових, рожевих і помаранчевих відтінках. Почуття інтенсивного руху спричинене шаруватою фарбою і частими краплями, а також від коливання волосся, тоді як повторне написання «кокса» внизу свідчить про стан сп'яніння. Ледве помітне тіло знову з'являється поруч із шприцом в Tryangel (2007), в якому більш безтурботна палітра інформує про інтроспективне настрої. У Matisse (2012), жінка спина займає центр сміливо кольорової композиції, відразу ж викликаючи і призупиняючи форми знаменитих стилізованих купальників Анрі Матісса. Як би для того, щоб підкреслити безпосередність цих творів, Сірбіладзе іноді нахиляв їх, один проти одного, у вільно розташованій скульптурній формації прямо на підлозі, маючи на увазі, що відвідувачі можуть перегортати їх, як плакати в магазині.

Волосся Енді (2014) належить до серії квіткових картин Сірбіладзе, розпочатої на початку 2010-х років. Проводячи радісну напористість своїх зображень жінок, ці твори були натхненні автопортретами Енді Уорхола та поклали безтурботні візуальні порівняння між квітучими квітками та гривою поп-артиста. Їх часто товсті шари фарби пропонують сліди попередніх композицій і контрастують з іншою групою картин, виготовлених приблизно в один і той же час, застосовуючи масляну палицю до неприлипеного, нерозтягнутого полотна. У цих роботах, деякі з яких є на огляді, Сірбіладзе використовували швидкі, сміливі жести, часто рухаючись від однієї композиції до іншої в процесі. Форми виникли спонтанно, пропонуючи поєднання абстрактних і образних мотивів. Багато хто безпосередньо натхненний натюрмортами-модерністами, наприклад, М-Вазе (Matisse Vase) (2015) знову повертається до Матісса, зображуючи класичну вазу, а гранатова (2015) пробуджує рідну Грузію Сирбіладзе через символ її національних фруктів; але інші роблять свій відхід у дитячих ілюстраціях. Підкреслюючи міметичну пластичність її творів, Сірбіладзе запропонував, що вони in можна бачити в ставленні "поганого живопису", але лише як один аспект. Водночас кольори дуже легкі, з імпресіоністичною бадьорістю. . . . Мої фотографії повинні бути гнучкими

1Тамуна Сірбіладзе, ‘Коли йдеться про те, що я зараз роблю, це майже щось подібне до помсти. . . : Бенедикт Ледебур в розмові з Тамуною Сірбіладзе, в Тамуні Сірбіладзе. кіт. (Нью-Йорк: Книги David Zwirner, 2017), с. 10.
2 Там само, с. 11.

Робота Тамуни Сірбіладзе (1971–2016), яка складається з живопису, відео, малюнка та колажу, була представлена ​​на сольних та групових виставках у Європі з кінця 1990-х років. Вона часто співпрацювала з іншими художниками, включаючи її покійного чоловіка Франца Веста. Вона мала свою першу персональну презентацію в Нью-Йорку в 2015 році, а деякі її картини були включені в групову виставку No Man's Land: Жіночі художники з сімейної колекції Rubell, яка відкрилася в Rubell Family Collection в Майамі в 2015 році і відвідала Національний музей жінок у мистецтві, Вашингтон, округ Колумбія, закриття у 2017 році.



ВВЕРХ

meta.ua Яндекс.Метрика

(c) Дизайн-група "Dolphins"