ARTSphera.com.ua продажа и покупка произведений искусства картин работ мастеров

Русский Украинский Английский Немецкий Французский
Зарегистрировано: [1975] мастеров, [365] посетителей.
Опубликовано: [32817] работ.

Поиск по:
RSS feed
Последние новости
Музей азиатского искусства Crow демонстрирует современную японскую керамику
Первая персональная выставка новых произведений художника Яна-Оле Шимана в Касмине открылась в Нью-Йорке
Выставка посвящена голове как мотиву в искусстве
МоМА получает большой подарок от работ швейцарских архитекторов Herzog & de Meuron
Выставка отмечает Андреа дель Верроккьо и его самого известного ученика Леонардо
Последние статьи
«Где командовали высшие существа: Генрих Нюссляйн и друзья» открывается в галерее Гвидо В. Баудаха
Новая экспозиция Высокого музея посвящена искусству южных backroads
Выставка в Глиптотеке предлагает скульптурную одиссею 1789-1914 годов
Первая большая ретроспектива американского фотографа Салли Манн отправляется в Хьюстон
Tate Modern открывает крупную выставку работ пионерской художницы Доротеи Таннинг
Neo-Op: выставка Марка Дагли открывается в галерее Дэвида Ричарда
Выставка новых работ американской художницы Кэтрин Бернхардт открывается в Ксавье Хуфкенс
Вид искусства
Живопись(22953)
Другое(3334)
Графика(3261)
Архитектура(1969)
Вышивка(1048)
Скульптура(617)
Дерево(445)
Куклы(302)
Компьютерная графика(281)
Художественное фото(273)
Дизайн интерьера(254)
Церковное искусство(196)
Народное искусство(193)
Бижутерия(119)
Текстиль (батик)(107)
Керамика(105)
Витражи(103)
Аэрография(74)
Ювелирное искусство(66)
Фреска, мозаика(64)
Дизайн одежды(61)
Стекло(57)
Графический дизайн(38)
Декорации(26)
Лоскутная картина(14)
Флордизайн(9)
Пэчворк(4)
Бодиарт(3)
Плакат(2)
Ленд-арт(2)
Театр. костюмы(0)
День рождения
Jeremie Baldocchi
Алексей Клиросов Андреевич
Борис Крамаренко Иванович
Елена Бабалык Анатольевна
Наталья Гуляева-Смагло Юрьевна
Светлана Абу Нассар Васильевна
Строгий Владимир Петрович
Полезные ссылки
Ежевика - товары для рукоделия
Облако тегов
Система Orphus


Написал новость: Opanasenko

У Мистецькому Арсеналі стартувала IV виставка-ярмарок FINE ART UKRAINE


 

13 лютого у Мистецькому Арсеналі відбулася прес-конференція та відкриття IV виставки-ярмарку  FINE ART UKRAINE, яку відвідали понад 7 тисяч гостей і журналістів.

 

FINE ART UKRAINE у 2013 році вже вчетверте демонструє публіці широку палітру сучасного образотворчого мистецтва – живопис, графіку, скульптуру, фотографію.

 

Учасником відкриття виставки став голова КМДА Олександр Попов. Київський міський голова відзначив, що такі проекти, як FINE ART UKRAINE потрібні столиці, адже це частина нашої ментальності, втілення нашого прагнення до культури.

 

 

"Мені приємно, що саме столичний Мистецький Арсенал вкотре утверджується на позиції законодавця культурної моди в Україні", – відзначив Олександр Попов.

 

Олександр Попов зробив власний доброчинний внесок на знак підтримки Мистецького Арсеналу та із задоволенням приколов на лацкан значок благодійника Мистецького Арсеналу.

 

Відкриваючи експозицію, генеральний директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна відзначила, що заголовний спецпроект "Матч-пойнт 88: за мить до нового життя" повертає глядача у спогади і викликає ностальгійні відчуття:

 

"Це ностальгія не за країною, а за часом: усі жили у передчутті чогось прекрасного, невідомого. Для когось найкраще залишилося там, у тому часі, а для когось новий час подарував нову країну. Можливо, не ту, про яку мріяли. Але потрібно вміти цінувати своє минуле, уміти виводити із нього уроки, активно жити і творити сьогодні".

 

 

Головний куратор Мистецького Арсеналу Олександр Соловйов пояснив, що "1988 рік став історичним моментом, у якому сконцентрувалася уся колізія часу, саме тому цікаво подивитися на подібний одномоментний мистецький і суспільний зріз".

 

 

Один із засновників Клубу Українських Митців, мистецтвознавець, проректор Львівської національної академії мистецтв Роман Яців, відкриваючи експозицію, відзначив високий рівень арт-подій у Мистецькому Арсеналі:

 

"Виставки у Мистецькому Арсеналі – це своєрідна естетична антропологія: із року в рік проекти стають дедалі глибшими і цікавішими, тоншає інструментарій дослідження мистецтва".

 

Учасником відкриття FINE ART UKRAINE став легендарний російський саксофоніст Ігор Бутман. Він прибув до Києва, аби підтримати своїх друзів-галеристів, тому після офіційного виступу на головній сцені продовжив музикування у камерній атмосфері спецпроекту "Траєкторія", створеного в межах мистецької резиденції "КалендАрт".

 

 

Гостями відкриття виставки стали також Лариса Івшина, Леся Оробець, Микола Вересень, Світлана Леонтьєва, Валід Арфуш, Марія Бурмака, Семен Горов, Андрій Куликов, Олег Кохан та багато інших відомих українців, численні представники дипкорпусу, акредитованого в нашій державі. Експозицію проекту оглянув спеціальний представник Президента РФ із міжнародної культурної співпраці Михайло Швидкой.

 

На виставці представлені експозиції від провідних вітчизняних галерей та 8 спецпроектів, головний із яких – "Матч-пойнт 88: за мить до нового життя" – масштабний зріз мистецького життя України 1988 року на тлі напружених політичних, економічних і соціальних подій того періоду історії. Спецпроект презентує збірку живопису, скульптури і графіки, яка стала останньою державною закупкою творів мистецтва у фонди Спілки художників України. Унікальна колекція демонструє один із найцікавіших моментів історії розвитку українського мистецтва – відхід від радянської нормативної естетики і перші спроби офіційно дозволених творчих експериментів: вперше – без соцреалізму. Серед авторів – як титуловані званнями майстри радянської доби, так і художники, котрі у 1988 році тільки заявляли про свій талант на арт-сцені: Тетяна Яблонська, Віктор Рижих, Галина Неледва, Тіберій Сільваші, Олександр Ройтбурд, Марко Гейко, Костянтин Реунов, Олег Животков, Дмитро Фіщенко та інші.

 

У рамках проекту також представлено паралельну фотодокументальну експозицію та добірку відео із розповіддю про події 1988 року. У цій експозиції використано матеріали із Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г. С. Пшеничного, Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, архіву Національної телекомпанії України, Європейського центру Солідарності (Ґданьск, Польща), із приватних архівів В. Овсієнка, О. Ткачука, Б. Єгіазаряна та інших.    

 

Відвідувачі Мистецького Арсеналу можуть доповнити експозицію власними фотографіями, які вони можуть залишити на спеціальних стендах.

 

Іншими важливими спецпроектами виставки FINE ART UKRAINE  стали експозиції "Бебеля, 19: квартирні виставки"  - із реконструкцією атмосфери неформальних виставок-квартирників середини 70-х років та роботами найкращих одеських художників - нон-конформістів, а також спецпроект львівського Клубу українських Митців – альтернативної художньої організації, заснованої у 1988 році.

 

Відомий фотограф Віктор Марущенко представив на FINE ART UKRAINE спецпроект своєї школи, де поєднав фото, зроблені його найкращими учнями в останні роки і кадри із свого архіву, який нараховує понад 10 тисяч негативів і файлів.

 

FINE ART UKRAINE включає теоретичну платформу та розлогу освітню програму для дорослих, а також для дітей. В її рамках 23 лютого о 15.00 відбудеться круглий стіл "Біля витоків сучасного українського мистецтва", щовихідних проходитимуть тематичні екскурсії, щодня протягом роботи виставки - майстер-класи для дітей і підлітків на творчому майданчику "Арт-лабораторія".

 

Також у рамках освітньої програми відбудеться серія лекцій від школи фотографії Віктора Марущенка.

 

ДОВІДКА


FINE ART UKRAINE було започатковано 2009 року.

FINE ART UKRAINE 2009 представив найбільшу в історії України ретроспективну виставку творів Тетяни Яблонської, зібрання провідних українських та зарубіжних галерей, спецпроекти Сергія Якутовича, Ігоря Гайдая та інших митців.

 

2010 року родзинкою FINE ART UKRAINE стала персональна виставка всесвітньо відомого американсько-польського фотографа Ришарда Горовиця, визнаного новатора в мистецтві фотографії, також були представлені колекції-візитівки та спецпроекти від провідних галерей України та зарубіжжя.

 

У 2011 році заголовним проектом FINE ART UKRAINE стала виставка "ШКОЛА", до якої увійшли роботи найзнаковіших постатей українського мистецтва 30-80-х років – випускників Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури України.

По материалам: http://artarsenal.in.ua/news-518.html



ВВЕРХ

meta.ua Яндекс.Метрика

(c) Дизайн-група "Dolphins"